✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Gezonde voeding

Tussendoortjes voor je kind

Heeft je kindje tussendoortjes nodig? En wat kan je dan als tussendoortje geven? Deze vragen en meer worden door kindervoedingscoach Dr. Femke beantwoord in deze blog.

Broodbeleg voor jouw kleintje

Welk beleg is geschikt voor op brood? Kindervoedingscoach Dr. Femke vertelt je in deze blog alles over verantwoord broodbeleg voor jouw kleintje.

Mag mijn baby honing eten?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: nee, je baby kan beter geen honing eten. Maar waarom is dat? In deze blog vertelt kindervoedingscoach Dr. Femke je er alles over.

Vanaf wanneer mag je baby brood eten?

Nederland is een echt brood land. Logisch dat jij je afvraagt vanaf wanneer je baby brood mag eten. In deze blog geeft kindervoedingscoach Dr. Femke antwoord op deze vraag en vertelt ze ook welk brood je het beste aan je kleintje kan geven.

Hoeveel zout mag je kindje?

Een snufje zout uitstrooien over je gerecht. Zelf ben je het waarschijnlijk gewend. Maar mag je kleintje ook al zout eten? En hoeveel zout mag je kindje dan? In deze blog vertelt kindervoedingscoach Dr. Femke je alles wat je wilt weten over het gebruik van zout bij kleine kinderen.

Mag mijn kindje al kruiden en specerijen eten?

Als we koken, brengen we ons eten vaak op smaak met kruiden en specerijen. Kruiden en specerijen geven kleur en diepgang aan de maaltijd. Maar vanaf welke leeftijd mag je dit eigenlijk ook aan je kleintje geven? In deze blog vertelt kindervoedingscoach Dr. Femke je er alles over en beantwoordt zij de vraag: ‘mag mijn kindje al kruiden en specerijen eten?’.

Hoe ontwikkelt de smaak van je kindje zich?

“Bah, ik lust dat niet!” Deze uitspraak van kinderen horen we natuurlijk niet graag. Tenminste, bij snoep zou het geen probleem zijn. Hoe komt dat toch? In deze blog vertelt kindervoedingscoach Dr. Femke je alles over hoe de smaak van je kindje zich ontwikkelt en hoe smaakvoorkeuren ontstaan.

Waarom is Mama Deli groots fan van groente en fruit?

Je hoort vaak dat het eten van groente en fruit zo ongelofelijk belangrijk is. Maar wat zijn groente en fruit eigenlijk precies? En over welke eigenschappen beschikken ze, waardoor ze zo cruciaal zijn om te eten? Kindervoedingscoach Dr. Femke legt het uit.

Wat mag je baby nog niet eten?

Niet al het eten is geschikt voor de allerkleinsten. Dat komt omdat je kindje sommige voedingsmiddelen nog niet goed kan verteren. Ook kan bepaald eten bacteriën bevatten waar je kleintje nog niet tegen opgewassen is. Wil je weten welk eten je beter nog niet aan je baby kan geven? Kindervoedingscoach Dr. Femke vertelt het in deze blog.

Hoeveel pinda en ei moet ik aan mijn kleintje geven?

Uit onderzoek blijkt dat een tijdige introductie van pinda en ei, het risico op een pinda- en/of ei-allergie kan afnemen1,2. Maar wanneer moet je dan precies beginnen met het geven van pinda en ei? En hoeveel geef je aan je kleintje? In deze blog legt kindervoedingscoach Dr. Femke het uit.

Drie dingen die je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding

Het lichaam van je kindje is super ingenieus ontworpen. Dit zelfregulerende vermogen van je kleintje wil je zo goed mogelijk intact houden. Balans is namelijk cruciaal. Je kunt als ouder echter (vaak ongemerkt) een verstorende factor in de balans van je kindje zijn. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen legt kindervoedingscoach Dr. Femke je in deze blog uit welke drie dingen je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding.

Waarom zijn de eerste 1000 dagen van je kindje zo belangrijk?

De periode vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 2 jaar wordt ook wel de ‘eerste 1000 dagen’ genoemd. Waarom zijn de eerste 1000 dagen van je kindje zo belangrijk? Kindervoedingscoach Dr. Femke vertelt het je in deze blog.
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen