Eetgedrag
8 tips voor gezelligheid aan tafel ondanks vermoeidheid
Je kindje is moe, maar je wilt er toch een zo fijn mogelijk eetmoment van maken. Hoe doe je dat? Kindervoedingscoach Dr. Femke geeft 8 tips voor gezelligheid aan tafel ondanks vermoeidheid.
Vanaf wanneer kan je kindje met bestek eten?
Je kleintje kan natuurlijk prima met zijn handen eten. Nadeel is alleen dat meestal alles onder het eten komt te zitten. Bovendien is het in de Nederlandse cultuur gebruikelijk om met mes, vork en/of lepel te eten. Daarom leren we dit onze kinderen ook aan. Maar vanaf wanneer kan je kindje eigenlijk met bestek eten? Deze vraag beantwoordt kindervoedingscoach Dr. Femke in deze blog.
Hoe je het kerstdiner met jonge kinderen gezellig houdt
Kerst vieren met jonge kinderen. Op de foto’s ziet het er altijd idyllisch uit: witte overhemdjes en een mooi gedekte tafel. Maar de werkelijkheid is vaak anders. Hoe zorg je ervoor dat het kerstdiner gezellig is voor jullie allemaal? Orthopedagoog Loes Waanders geeft 7 tips.
Hoe stimuleer je het eten van stukjes bij je kindje?
Bij Mama Deli kiezen we voor een geleidelijke opbouw van stukjes leren eten. Maar wat nu als je kleintje grovere maaltijden niet wil eten? In deze blog lees je 5 tips van kindervoedingscoach Dr. Femke die antwoord geven op de vraag ‘hoe stimuleer je het eten van stukjes bij je kindje?’.
Hoe ontwikkelt de smaak van je kindje zich?
“Bah, ik lust dat niet!” Deze uitspraak van kinderen horen we natuurlijk niet graag. Tenminste, bij snoep zou het geen probleem zijn. Hoe komt dat toch? In deze blog vertelt kindervoedingscoach Dr. Femke je alles over hoe de smaak van je kindje zich ontwikkelt en hoe smaakvoorkeuren ontstaan.
Vijf handige tips voor als je kindje gooit met eten
Na een lange werkdag zet je het eten op tafel en het enige wat er gebeurt is dat jouw kindje de door jou gekookte maaltijd op de grond gooit. Lachend. Je vraagt je af waarom hij dit doet en vooral…wat werkt op die momenten. Orthopedagoog Loes Waanders legt het je uit in deze blog en geeft ook nog een paar goede tips.
Drie dingen die je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding
Het lichaam van je kindje is super ingenieus ontworpen. Dit zelfregulerende vermogen van je kleintje wil je zo goed mogelijk intact houden. Balans is namelijk cruciaal. Je kunt als ouder echter (vaak ongemerkt) een verstorende factor in de balans van je kindje zijn. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen legt kindervoedingscoach Dr. Femke je in deze blog uit welke drie dingen je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding.
5 Tips om je kleintje meer water en thee te laten drinken
Het is belangrijk dat je kindje genoeg vocht binnenkrijgt, zeker met deze tropische temperaturen! Maar dit in theorie weten en in de praktijk uitvoeren, kunnen soms twee werelden van verschil zijn. Hoe kun je meer water of thee drinken stimuleren? In deze blog deelt kindervoedingscoach Dr. Femke 5 handige tips!
Help, mijn kindje vraagt de hele tijd om eten! Wat nu?
Herken je dat, van die dagen waarop je kindje de hele tijd om eten vraagt? Soms om gek van te worden. Maar waar komt die trek nou eigenlijk vandaan en wat kun jij je kleintje dan het beste geven? Kindervoedingscoach Dr. Femke legt het je allemaal uit in deze blog!
Hoe blijf ik zelf relaxed met een moeilijke eter aan tafel?
Wanneer je een kindje hebt wat weinig of selectief eet, kan dat veel druk op jou als ouder leggen. Tegenstrijdig genoeg gaat het eten vaak beter als je zelf relaxed blijft, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom legt orthopedagoog Loes Waanders in deze blog uit hoe je als ouder relaxed blijft met een moeilijke eter aan tafel.
Waarom je niet moet straffen als je kindje zijn bord niet leegeet
Het is belangrijk om niet te veel te pushen als je kleintje zijn bord niet leegeet. Waarom je dat beter niet kunt doen, legt kindervoedingscoach Dr. Femke uit in deze blog.
7 Tips voor langzame eters
Duren de maaltijden bij jullie thuis ook eindeloos lang omdat je kleintje zo langzaam eet? Dan vraag je je vast wel eens af of dit normaal is en vooral wat werkt op die momenten. Orthopedagoog Loes Waanders vertelt het je in deze blog.