✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ Gratis verzending v.a. € 60,-

5 tips om jouw kleintje meer groente te laten eten

Jij hebt je best gedaan om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten, maar je kleintje gooit de groente liever door de kamer dan dat hij het in zijn mond stopt. Herkenbaar? Wij hebben vijf tips om je kindje meer groente te laten eten.

Tip 1: maak groente niet belangrijker dan andere voedingsmiddelen

Als je dit doet, worden groente namelijk spannend voor je kleintje en lijkt het voor hem alsof hier iets mee aan de hand is. Hierdoor kan je kindje zich er juist tegen gaan verzetten. Door de druk eraf te halen, krijgt je kindje een positieve associatie met de eetmomenten en zal hij sneller zijn groente opeten. Daar worden we natuurlijk blij van!

Tip 2: geef zelf het goede voorbeeld

Je kleintje vindt niets leuker dan jou nadoen. Op die manier leren kinderen dan ook veel nieuwe dingen. Neem dus zelf ook eens een Mama Deli tussendoortje. Dat is overigens geen straf kunnen we je vertellen en zo laat jij je kleintje meteen zien dat het normaal is om groente te eten. Verder helpt het om samen met je kind aan tafel te eten en te laten merken dat je geniet van je eten, inclusief de groente! 

Tip 3: bied (snoep)groente overdag onaangekondigd aan

Het idee dat groente alleen bij het avondeten horen, is niet meer van deze tijd. Bied je kleintje daarom ook overdag groente aan. Onze tip: geef je kind eens een bakje gehalveerde plakjes komkommer met amandelpasta of hummus of een lekker Mama Deli tussendoortje als hij rustig aan het spelen is. Vaak eten kinderen op zo’n moment makkelijker wat je ze voorschotelt.

Tip 4: verstop groente in maaltijden

Een bekend trucje, maar hij werkt nog steeds goed. Zo kun je flink wat groenten “verstoppen” in een gladde groentesoep of verse smoothie. Of wat dacht je van bloemkoolrijst of courgetti in plaats van de traditionele rijstsoorten en pasta’s? Knappe speurneus als je kindje deze groente ontdekt!

Tip 5: laat je kindje helpen met het bereiden van de maaltijd

Deze tip helpt vooral bij wat oudere kindjes. Meehelpen met koken is niet alleen gezellig, maar ook nog eens effectief! Kinderen leren hier namelijk veel van en zullen bovendien eerder alles willen proeven als ze de maaltijd zelf hebben bereid. Dus laat jouw kleintje als hij wat ouder is eens zelf de groente wassen of de salade mengen. Wees uiteraard wel altijd voorzichtig met je kindje in de keuken! Ook leuk: doe samen boodschappen en laat jouw kleintje de groente uitkiezen. Op deze manier leert je kind meteen de verschillende groenten herkennen. Zo hebben we met Mama Deli alle groente letterlijk een gezicht gegeven op onze verpakkingen, leuk om op een speelse manier groente te leren herkennen voor je kleintje en vriendjes te worden met onze lachende broccoli en pompoen. 

Houdt jouw kleintje zijn lippen nog steeds stijf op elkaar voor elk hapje groente? Geen paniek, je bent niet de enige ouder die regelmatig tomatensaus van de vloer veegt. Groente leren eten kost nu eenmaal tijd – soms zal je kindje iets wel 10 tot 15 keer moeten proeven voordat hij aan de smaak gewend is¹. Geef je kleintje dus de tijd. Uiteindelijk zal hij ook verschillende groentesoorten gaan waarderen. Het juiste product en een goede aanpak is het halve werk!

Wil je graag nog meer handige tips om te stimuleren dat jouw kleintje lekker gaat eten? Lees dan ook de blog Mijn kindje wil niet eten, wat nu?!

Referenties: 

¹ Scaglioni, S., De Cosmi, V. Ciappolino, V., Parazzini, F., Brambilla, P., & Agostoni, C. (2018). Factors influencing children’s eating behaviours. Nutrients, 10(6), 706.

 

Heb jij Mama Deli al geprobeerd?

Wij hebben proefboxen met kraakverse maaltijden voor jouw kleintje. Laat jouw kindje kennismaken met onze smaken.
  Oudere berichten
  Nieuwere berichten
  Sluit

  Jij bent onze Valentijn!

  Vandaag 14% korting met code: LOVE14

  Bekijk de locaties

  Age verification

  By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

  Zoek

  Toegevoegd aan winkelwagen