✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Proces & verpakking

Hapje voor hapje naar een betere toekomst  

De voedingsindustrie heeft een grote invloed op de toekomst en daarmee ook op de wereld waarin onze kleintjes opgroeien. Mama Deli biedt daarom voedzame, verse en kant-en-klare babyvoeding die niet alleen goed is voor je kindje, maar ook voor de planeet. 

Onze kraakverse maaltijden, tussendoortjes en havermoutjes bevatten verse ingrediënten zonder toevoegingen of  conserveermiddelen* en zijn bovendien helemaal plantaardig. De samenstelling van de ingrediënten zorgt ervoor dat onze producten zijn afgestemd op de behoeftes van jouw kleintje. De verpakking is speciaal ontwikkeld om de producten, vers, veilig en in een handomdraai op tafel te zetten.    

Productieproces 

De producten van Mama Deli worden onder strenge voedselveiligheidsvoorschriften bereid bij onze producent Raaskal Foodcreators. Raaskal Foodcreators is niet alleen gecertificeerd volgens de internationale FSSC-normen voor de productie van vriesverse babyvoeding, maar is ook nog eens gevestigd in het Westland. Midden tussen de telers dus! Tijdens de productie van onze hapjes maken we dan ook zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Hierdoor zijn de ingrediënten super vers en blijft onnodig transport bespaard. 

Mama Deli staat voor pure smaken. Al onze producten bevatten daarom geen toevoegingen zoals geur-, kleur- en smaakstoffen* en worden bovendien zo min mogelijk bewerkt. Na het oogsten en wassen, worden de ingrediënten alleen nog gegaard en tot de juiste structuur vermalen. Hierdoor ruikt en smaakt Mama Deli naar de producten waarvan het is gemaakt en leert jouw kleintje de echte smaak van groenten en fruit te waarderen.  

Na het verpakken, worden de vers bereide producten van Mama Deli direct ingevroren en bij een temperatuur van minimaal -18°C bewaard. Hierdoor blijft de smaak, geur en kleur vrijwel ongewijzigd ten opzichte van vers¹. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat van alle conserveringsmethodes, bij invriezen de meeste voedingswaarden behouden blijven in het product². Zo goed als vers dus! Bij Mama Deli zeggen wij daarom niet diepvries maar vriesvers. Het goede van vers, maar toch lang houdbaar.  

Verpakking  

Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze hapjes te garanderen kunnen wij helaas niet alleen maar recyclebaar verpakkingsmateriaal gebruiken. Met het oog op voedselveiligheid, is het namelijk belangrijk dat de verpakking volledig afsluitbaar is en dat deze bescherming kan bieden tegen onder andere vocht en micro-organismen. Daarnaast moet de verpakking natuurlijk goed tegen de koude vriezertemperatuur kunnen, maar er tegelijkertijd ook voor zorgen dat het hapje eenvoudig te verwarmen is. Flink wat punten om af te vinken dus, maar gelukkig hebben wij een verpakking gevonden die aan al deze eisen voldoet: een zakje van verschillende lagen voedselveilig kunststof. Samen zorgen deze lagen ervoor dat onze hapjes optimaal beschermd zijn, ze lekker lang houdbaar blijven (minimaal 8 maanden!) en je ze ook nog gemakkelijk kunt verwarmen in een pannetje met heet water.  

De kartonnen doosjes van al onze producten zijn wel recyclebaar. Deze mogen dan ook gewoon bij het oud papier! Net als onze verzenddozen, die zijn gemaakt van een mix van nieuwe houtvezel en gerecycled materiaal. Wist jij al dat er een leuke kleurplaat op onze verzenddozen staat? Zo kan je kleintje eerst nog even lekker kleuren voordat de doos bij het oud papier beland of op de muur met creaties natuurlijk. ;-) 

Gesloten vriesketen 

Bij Mama Deli werken wij met een zogeheten gesloten vriesketen. Dat is een vakterm die aangeeft dat onze producten na productie nooit meer de diepvriesomgeving verlaten. Ze worden dan ook altijd met geconditioneerd vriestransport vervoerd in vrachtwagens en busjes waarin de atmosfeer wordt gecontroleerd. Zo blijven al onze hapjes ook onderweg naar je vriezer veilig én vers voor jouw kleintje!  

* Net als overige babyvoeding.

Referenties:  

¹ Mohammadi, M., Moslemy, M., Koushki, M. (2011). The impact of home freezing on the sensory characteristics of ready-to-use leafy vegetables. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91(3), 519-522. 

² Devi, R. (2015). Food processing and impact on nutrition. Scholars Journal of Agriculture and Veterinary Sciences, 2(4a), 304-311. 

Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen