✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Tips

8 tips voor gezelligheid aan tafel ondanks vermoeidheid

Je kindje is moe, maar je wilt er toch een zo fijn mogelijk eetmoment van maken. Hoe doe je dat? Kindervoedingscoach Dr. Femke geeft 8 tips voor gezelligheid aan tafel ondanks vermoeidheid.

Veel voorkomende problemen na het starten met vaste voeding

Kindervoedingscoach Dr. Femke bespreekt in deze blog veel voorkomende problemen na het starten met vaste voeding en geeft tips voor wat je eraan kan doen!

Waarom krijgt mijn baby de hik en wat kan ik er aan doen?

Hoe komt het nou dat baby's zo vaak de hik krijgen en is er iets dat je als ouders hieraan kan doen? Op deze vraag geeft kindervoedingscoach Dr. Femke antwoord in deze blog.

Help! De melkinname neemt af na de start met vaste voeding. Wat nu?

Soms drinken baby's ineens een stuk minder melk of weigeren ze zelfs de borst of fles volledig na het starten met vaste voeding. De melkvoedingen zijn echter super belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Minder melk drinken zorgt bij veel ouders dan ook voor de nodige kopzorgen. Maar wat kan je doen als de melkinname afneemt na de start van vaste voeding? Kindervoedingscoach Dr. Femke geeft in deze blog verschillende tips.

Vanaf wanneer kan je kindje met bestek eten?

Je kleintje kan natuurlijk prima met zijn handen eten. Nadeel is alleen dat meestal alles onder het eten komt te zitten. Bovendien is het in de Nederlandse cultuur gebruikelijk om met mes, vork en/of lepel te eten. Daarom leren we dit onze kinderen ook aan. Maar vanaf wanneer kan je kindje eigenlijk met bestek eten? Deze vraag beantwoordt kindervoedingscoach Dr. Femke in deze blog.

Hoe je het kerstdiner met jonge kinderen gezellig houdt

Kerst vieren met jonge kinderen. Op de foto’s ziet het er altijd idyllisch uit: witte overhemdjes en een mooi gedekte tafel. Maar de werkelijkheid is vaak anders. Hoe zorg je ervoor dat het kerstdiner gezellig is voor jullie allemaal? Orthopedagoog Loes Waanders geeft 7 tips.

Hoe stimuleer je het eten van stukjes bij je kindje?

Bij Mama Deli kiezen we voor een geleidelijke opbouw van stukjes leren eten. Maar wat nu als je kleintje grovere maaltijden niet wil eten? In deze blog lees je 5 tips van kindervoedingscoach Dr. Femke die antwoord geven op de vraag ‘hoe stimuleer je het eten van stukjes bij je kindje?’.

Vijf handige tips voor als je kindje gooit met eten

Na een lange werkdag zet je het eten op tafel en het enige wat er gebeurt is dat jouw kindje de door jou gekookte maaltijd op de grond gooit. Lachend. Je vraagt je af waarom hij dit doet en vooral…wat werkt op die momenten. Orthopedagoog Loes Waanders legt het je uit in deze blog en geeft ook nog een paar goede tips.

Drie dingen die je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding

Het lichaam van je kindje is super ingenieus ontworpen. Dit zelfregulerende vermogen van je kleintje wil je zo goed mogelijk intact houden. Balans is namelijk cruciaal. Je kunt als ouder echter (vaak ongemerkt) een verstorende factor in de balans van je kindje zijn. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen legt kindervoedingscoach Dr. Femke je in deze blog uit welke drie dingen je beter NIET kunt doen bij het geven van babyvoeding.

Babyvoeding voor een dagje onderweg

Met mooi weer is het heerlijk om met je kindje(s) de hort op te gaan. Een handige tip is om bij deze uitstapjes zelf eten mee te nemen voor je kleintje. Wat je mee kunt nemen voor je kleintje? In deze blog geeft kindervoedingscoach Dr. Femke babyvoeding tips voor een dagje onderweg.

Waarom zijn de eerste 1000 dagen van je kindje zo belangrijk?

De periode vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 2 jaar wordt ook wel de ‘eerste 1000 dagen’ genoemd. Waarom zijn de eerste 1000 dagen van je kindje zo belangrijk? Kindervoedingscoach Dr. Femke vertelt het je in deze blog.

De eerste 1000 dagen: de invloed van vaste hapjes op je kindje

Wist je dat de eerste 1000 dagen van je kleintje een kritische periode vormen voor gezonde groei en ontwikkeling? In deze blog richt kindervoedingscoach Dr. Femke zich op de invloed van voeding tijdens de laatste (eerste) 1000 dagen; het moment dat je kleintje aan vaste voeding begint tot de leeftijd van 2 jaar. Ben je benieuwd welke invloed voeding op jouw kleintje heeft? Lees dan snel verder!
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen