✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Broodbeleg voor jouw kleintje

Als je jouw kleintje een boterham met hagelslag geeft, krijgt je kindje eigenlijk een boterham met snoep. Er zitten namelijk ruim twee suikerklontjes in hagelslag op 1 sneetje brood1. Omdat suiker de hormoonbalans van je kindje verstoort2,3,4, is het voor de gezondheid van je kleintje veel fijner om gezondere alternatieven te geven. Maar welk beleg is dan wel geschikt voor op brood? Kindervoedingscoach Dr. Femke vertelt je in deze blog alles over verantwoord broodbeleg voor jouw kleintje.

Broodbeleg voor kinderen

De meest geschikte ingrediënten voor op brood zijn:

 • 100% notenpasta (zoals amandelpasta, cashewpasta en hazelnootpasta)
 • 100% pindakaas
 • Kipfilet
 • Fruit, zoals plakjes aardbei
 • Ei
 • Groente, zoals avocado en tomaat
 • Humus (zonder toegevoegd suiker)
 • Ongezouten (grasgevoerde) roomboter

Deze ingrediënten zijn geschikt omdat ze een hoge voedingswaarde hebben: ze bevatten belangrijke vetten, eiwitten en/of vitamines en mineralen. Dit zijn bouwstenen die het lichaam nodig heeft. Zoals je kan zien, is de lijst van voedzame broodbeleg opties niet heel lang. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen! Daarom heeft Mama Deli maar liefst 3 spreads ontwikkeld voor op brood! Dit broodbeleg is niet alleen perfect voor je kleintje, maar ook mega lekker voor grotere kinderen en volwassenen. Geschikt dus voor het hele gezin!

Mama Deli broodbeleg

Dit zijn de drie broodbeleg spreads die Mama Deli heeft ontwikkeld:

 • Kikkererwt, pompoen & wortel

Kikkererwt, pompoen, wortel, olijfolie en water.
 • Witte bonen, paprika & courgette

Witte bonen, paprika, courgette en olijfolie.

 • Rode linzen, doperwt & mango

Doperwt, rode linzen, mango en olijfolie.

Het broodbeleg van Mama Deli bestaat dus alleen uit pure ingrediënten en bevatten geen onnodige toevoegingen. Wat daarnaast superfijn is, is dat je kindje met dit broodbeleg gelijk wat groente binnen krijgt!

Mama Deli Broodbeleg Box 8+ maanden

Hoe kan je Mama Deli broodbeleg gebruiken?

Zoals je van Mama Deli gewend bent, zijn alle producten vriesvers. Zo ook het broodbeleg. Dat werkt als volgt:

Stap 1:

Je ontvangt het broodbeleg en stopt de verpakkingen in de vriezer.

Stap 2:

Je kiest 1 verpakking uit en legt deze in de koelkast.

Stap 3:

Is de verpakking ontdooid in de koelkast? Dan kan je het broodbeleg binnen 48 uur opeten. De 80-grams verpakking is genoeg voor wel 4 porties.

Stap 4:

Eet smakelijk!

Niet alleen smeren, maar ook dippen!

Wist je dat je Mama Deli broodbeleg ook als dip kan gebruiken? Zet dus lekker wat snackgroenten neer en dip er met het gezin op los!

Meest gestelde vragen over Mama Deli broodbeleg:

 1. Hoe lang is het broodbeleg houdbaar?

 • Alle Mama Deli producten blijven minimaal 6 maanden goed in je vriezer.
 • Op elke verpakking wordt de uiterlijke houdbaarheidsdatum aangegeven.
 • Na ontdooien en/of openen kan je het broodbeleg bij max. +7°C bewaren en binnen 48 uur consumeren. Let op: na ontdooiing kan je het broodbeleg niet opnieuw invriezen.
 1. Hoe duur is het broodbeleg?

Ieder zakje kost €1,99 en is goed voor wel 4 boterhammen. Dat is nog geen 50 cent per sneetje!

 1. Hoeveel zakjes zitten er in de Broodbeleg Box?

In totaal zitten er 9 zakjes (36 porties) in de Broodbeleg Box:

 • 3 x kikkererwt, pompoen & wortel
 • 3 x witte bonen, paprika & courgette
 • 3 x rode linzen, doperwt & mango
 1. Waar kan ik het broodbeleg kopen?

Je kan het broodbeleg in de webshop van Mama Deli kopen. We werken er hard aan om het broodbeleg ook in de (online) supermarkt verkrijgbaar te maken!

Mama Deli babyvoeding

Mama Deli wil ieder kindje een goede start geven op het gebied van voeding. Een goede start is namelijk belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kleintje5. Maar er is meer. De start bepaalt ook de smaakvoorkeuren en voedingsgewoontes die je kindje ontwikkelt, die weer van invloed zullen zijn op de gezondheid van je kleintje in de toekomst5. Mama Deli is dan ook ontzettend trots dat er vanaf nu maar liefst drie nieuwe broodbeleg alternatieven beschikbaar zijn met groente en peulvruchten om aan je kleintje (en de rest van het gezin) te geven. Wil jij de spreads graag uitproberen? Je koopt het Mama Deli broodbeleg hier: babyvoeding kopen.

Referenties:

1 Voedingscentrum (z.d.) Hoeveel suiker zit er in hagelslag? Geraadpleegd op 3 juli 2023, van https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/hoeveel-suiker-zit-erin/hagelslag.aspx.

2 DiNicolantonio, J. J., & O'Keefe, J. H. (2022). Added sugars drive insulin resistance, hyperinsulinemia, hypertension, type 2 diabetes and coronary heart disease. Missouri medicine119(6), 519–523.

3 Ter Horst, K. W., Schene, M. R., Holman, R., Romijn, J. A., & Serlie, M. J. (2016). Effect of fructose consumption on insulin sensitivity in nondiabetic subjects: a systematic review and meta-analysis of diet-intervention trials. The American journal of clinical nutrition104(6), 1562–1576.

4 Softic, S., Stanhope, K. L., Boucher, J., Divanovic, S., Lanaspa, M. A., Johnson, R. J., & Kahn, C. R. (2020). Fructose and hepatic insulin resistance. Critical reviews in clinical laboratory sciences57(5), 308–322.

5 D'Auria, E., Borsani, B., Pendezza, E., Bosetti, A., Paradiso, L., Zuccotti, G. V., & Verduci, E. (2020). Complementary Feeding: Pitfalls for Health Outcomes. International journal of environmental research and public health17(21), 7931.

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen