Waarom is vriesverse babyvoeding zo goed voor je kindje?

Waarom is vriesverse babyvoeding zo goed voor je kindje?

Als je ooit een Mama Deli maaltijd, tussendoortje of havermoutje aan je kleintje hebt gegeven, weet je het waarschijnlijk al: ons assortiment is vriesvers. Maar wat betekent vriesvers precies? En waarom is vriesverse babyvoeding zo goed voor je kindje? Wij leggen het je hieronder uit. 

Wat betekent vriesvers?

Het woord zelf zegt het eigenlijk al: vriesvers betekent diepgevroren én vers. Alle Mama Deli producten worden namelijk na bereiding direct ingevroren, waardoor micro-organismen geen kans krijgen om te groeien. Dit zorgt bovendien ervoor dat alle ingrediënten hun smaak, voedingswaarden en vitamines behouden. Zo zet jij zonder schuldgevoel in een handomdraai een kraakverse maaltijd op tafel voor je kleintje! Het enige wat je nog hoeft te doen is het product te ontdooien en eventueel op te warmen.

Waarom gebruiken wij deze manier van conserveren?

Voornamelijk om de volgende vier voordelen van vriesvers:

 • Geen onnatuurlijke bewerking
  Invriezen is een compleet natuurlijke manier om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken. Door gebruik te maken van deze conserveringsmethode is het niet nodig om onze producten extra na te bewerken en dat doen we dan ook niet! Al onze producten zijn puur, zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen.

 • Geen verlies van voedingsstoffen
  Misschien heb je wel eens ergens gelezen dat alle vitamines en mineralen in ingevroren groente en fruit zijn stukgevroren, maar dit is een fabeltje. In werkelijkheid bevatten diepvriesgroente en -fruit net zoveel en soms zelfs meer voedingsstoffen dan verse varianten. Verse producten leggen namelijk een lange weg af voordat zij verkocht worden, waarbij ze continu blootgesteld worden aan licht en lucht. Hierdoor gaan heel wat voedingsstoffen verloren. Ook gaan er voedingstoffen en vitamines verloren bij de nabewerking van producten om deze buiten de koeling lang houdbaar te maken, zoals nu bij veel babyvoeding gebeurt. Diepvriesgroente en -fruit daarentegen worden vaak direct na het oogsten ingevroren, waardoor meer voedingsstoffen behouden blijven. Mama Deli koopt een groot deel van haar assortiment bovendien direct in bij de bron, er gaat dus heel weinig tijd verloren tussen het moment dat de groenten worden geoogst en het kant-en-klare hapje wordt ingevroren.

 • Uitstekende smaak
  Een ander voordeel van onze vriesverse producten is dat alle ingrediënten nauwelijks hun smaak verliezen. Door onze producten supersnel in te vriezen, blijven alle moleculen intact. Dit geldt ook voor de smaakmoleculen. Dit in tegenstelling tot maaltijden uit houdbare potjes; dat bereidingsproces zorgt ervoor dat de smaak juist eentoniger wordt. Door het invriezen van onze maaltijden leert jouw kleintje dus alle pure smaken herkennen én waarderen!

 • Lange houdbaarheid
  Door onze maaltijden, tussendoortjes en havermoutjes in te vriezen zet je de tijd als het ware even stil. Hierdoor blijven al onze producten niet alleen vers, maar ook lang houdbaar. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij jouw kleintje een verse maaltijd voorschotelt of een lekker tussendoortje geeft. Een win-win situatie dus!