✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Waarom is vriesverse babyvoeding zo goed voor je kindje?

Als je ooit een Mama Deli product aan je kleintje hebt gegeven, weet je het waarschijnlijk al: ons hele assortiment is vriesvers. Maar wat betekent vriesvers precies? En waarom is vriesverse babyvoeding zo goed voor je kindje? Kindervoedingscoach Dr. Femke legt het je hieronder uit.

Wat betekent vriesvers?

Eigenlijk zegt het woord het al: vriesvers betekent diepgevroren én vers. Alle Mama Deli producten worden na de bereiding van verse ingrediënten direct ingevroren en zijn hierdoor vriesvers. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

 

Waarom wij onze producten invriezen?

Voornamelijk vanwege de volgende vijf voordelen van vriesvers:

1. In een handomdraai een kraakverse maaltijd op tafel

Het enige dat je nog hoeft te doen, is het product ontdooien en eventueel op te warmen.

2. Het behoud van voedingswaarden en vitamines

Misschien heb je wel eens gelezen dat alle vitamines en mineralen in ingevroren groente en fruit zijn stuk gevroren, maar dit is een fabeltje. De nutriëntenwaarde van voeding blijft namelijk behouden wanneer het bevroren wordt1.

Ook leuk om te weten, is dat in diepvriesgroente en -fruit meestal net zoveel voedingsstoffen zitten als in verse varianten2 en soms zelfs meer3. Verse producten leggen namelijk een lange weg af voordat zij verkocht worden, waarbij ze continu blootgesteld worden aan licht en lucht. Hierdoor gaan heel wat voedingsstoffen verloren.

Mama Deli koopt daarentegen een groot deel van haar assortiment direct in bij de bron. Er gaat dus heel weinig tijd verloren tussen het moment dat de groenten worden geoogst en het kant-en-klare hapje wordt ingevroren.

Tot slot betekent vriesvers dat er geen nabewerking plaatsvindt om babyvoeding langer houdbaar te maken buiten de koeling. Dat is superfijn want zo gaan ook aan dit proces geen voedingsstoffen verloren!
Mama Deli proefbox 8+ maanden

3. De perfecte smaak

Een ander voordeel van onze vriesverse producten is dat alle ingrediënten nauwelijks hun smaak verliezen. Door onze producten supersnel en op de juiste temperatuur in te vriezen, blijven smaken zoveel mogelijk behouden4.

Dit in tegenstelling tot maaltijden uit houdbare potjes, die meestal verhit worden om te conserveren (lees: langer houdbaar te maken). Door die hittebehandeling verliezen voedingsmiddelen veel van de kenmerkende smaakstoffen5, waardoor de smaak eentoniger wordt.

Door het invriezen van onze maaltijden leert jouw kleintje dus alle pure smaken herkennen én waarderen! 

4. Een lange houdbaarheid

Door onze maaltijden, tussendoortjes en havermoutjes in te vriezen zet je de tijd als het ware even stil. Hierdoor blijven al onze producten niet alleen vers, maar ook lang houdbaar. Zo kun je zelf bepalen wanneer jij jouw kleintje een verse maaltijd voorschotelt of een lekker tussendoortje geeft. Een win-win situatie dus!

5. Een natuurlijke bewerking

Invriezen is een compleet natuurlijke manier om voedingsmiddelen langer houdbaar te maken (oftewel om te voorkomen dat micro-organismen kans krijgen om te groeien). Door gebruik te maken van deze conserveringsmethode is het niet nodig om onze producten extra na te bewerken en dat doen we dan ook niet. Al onze producten zijn puur, zonder onnodige toevoegingen of bewerkingen!

Ook overtuigd geraakt van de voordelen van vriesverse babyvoeding? Je vindt het diepgevroren en kraakverse assortiment van Mama Deli hier: babyvoeding kopen.

Referenties:

1 Devi, R. (2015). Food processing and impact on nutrition. Scholars Journal of Agriculture and Veterinary Sciences, 2(4a), 304-311.

2 Bouzari, A., Holstege, D. & Barrett, D.M. (2015). Mineral, fiber, and total phenolic retention in eight fruits and vegetables: a comparison of refrigerated and frozen storage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 63(3), 951-956.

3 Bouzari, A., Holstege, D., & Barrett, D.M. (2015). Vitamin retention in eight fruits and vegetables: a comparison of refridgerated and frozen storage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 63(3), 957-962.

4 Mohammadi, M., Moslemy, M., Koushki, M. (2011). The impact of home freezing on the sensory characteristics of ready-to-use leafy vegetables. Journal of the Science of Food and Agriculture, 91(3), 519-522.

5 Smit, G. (2007). Een kwestie van smaak. Wageningen Universiteit

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen