✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Hoe werkt de Eerste Hapjes Box van Mama Deli?

Is jouw kleintje toe aan oefenhapjes? Maar wil je geen tijd kwijt zijn aan het maken van allerlei groente- en fruithapjes? Dan is onze Eerste Hapjes Box ideaal! In deze blog leggen wij graag aan je uit wat er allemaal in de box zit en hoe je de inhoud kan gebruiken.

 

De Eerste Hapjes Box

De Eerste Hapjes Box van Mama Deli is gevuld met: 

  • 4 zakjes gestoomde peer
  • 4 zakjes gestoomde bloemkool
  • 4 zakjes gestoomde wortel
  • 4 zakjes gestoomde pompoen
  • 4 zakjes gestoomde broccoli
  • Mepal antilekbeker
  • Mepal oefenbord
  • Mepal oefenlepel

 De zakjes groente en fruit bestaan ieder uit 70 gram. Eén zakje is hierdoor goed voor 2 à 3 oefenmomenten voor je kleintje. In totaal zitten er 20 zakjes met enkele smaken in de box, wat dus genoeg is voor wel 60 oefenmomenten! Door de bijgevoegde Mepal oefenset kan je gelijk aan de slag met het geven van de eerste hapjes aan je kleintje.

  

Hoe werkt de Eerste Hapjes Box?

Heel simpel! Hieronder staat het in 5 eenvoudige stappen uitgelegd.

 Stap 1:

Nadat je op mamadeli.nl je bestelling hebt geplaatst, krijg je de Eerste Hapjes Box vriesvers bij je thuisbezorgd. Maak de Eerste Hapjes Box open en bewaar de zakjes direct in je vriezer. Kies vervolgens 1 zakje uit (bijvoorbeeld broccoli) en bewaar deze in de koelkast.

 Stap 2:

Is het zakje in de koelkast ontdooid? Dan kan je 1/3 van de inhoud uit het zakje halen. Dit gedeelte kan je vervolgens au bain-marie opwarmen of in de magnetron stoppen, maar dit is niet per se nodig. Je kleintje kan het ingrediënt namelijk ook op kamertemperatuur eten. Let op: verwarm in elk geval het zakje niet in zijn geheel. Je mag de inhoud namelijk niet meerdere keren opwarmen.

 Stap 3:

Geef je kleintje 3 à 4 babylepels van het uitgekozen ingrediënt en geniet van de gezichten die je kindje trekt. Dit oefenmoment is alweer klaar! 

  • Tip 1: laat je kleintje niet direct uit het knijpzakje eten maar geef het eten via een lepeltje.
  • Tip 2: geef nieuwe ingrediënten in de ochtend. Als je iets vreemds opmerkt, kan je die dag nog terecht bij je eigen huisarts.

 Stap 4:

Haal de volgende dag opnieuw 1/3 van de inhoud uit het zakje (dat nog steeds in de koelkast ligt). Verwarm dit eventueel en geef je kleintje weer 3 à 4 babylepels van dit ingrediënt. Herhaling van dezelfde smaak is heel belangrijk voor de smaakontwikkeling1, dus het is goed dat je kindje weer hetzelfde ingrediënt proeft. 

Stap 5:

Als het goed is, zit er nog precies genoeg voor 1 oefenmoment in het zakje. Je kan het zakje nu dan ook in zijn geheel au bain-marie opwarmen (omdat het hierna leeg is) of je kan direct 3 à 4 babylepels van het ingrediënt aan je kleintje geven. Haal vervolgens het volgende zakje uit de diepvries. Dit kan dezelfde smaak zijn (dus opnieuw broccoli), maar een andere smaak is ook goed (bijvoorbeeld bloemkool). Herhaling van dezelfde smaak is heel belangrijk, maar het is prima als er een aantal dagen tussen zitten. 

 

Wil je graag meer lezen over de eerste hapjes?

Je vindt meer informatie in deze blogs van onze kindervoedingscoach Dr. Femke: 

 

De Eerste Hapjes Box van Mama Deli bestellen?

Dat kan hier: babyvoeding kopen.

 

Referenties

1 Scaglioni, S., De Cosmi, V. Ciappolino, V., Parazzini, F., Brambilla, P., & Agostoni, C. (2018). Factors influencing children’s eating behaviours. Nutrients, 10(6), 706.
Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen