✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Help! De melkinname neemt af na de start met vaste voeding. Wat nu?

Het komt geregeld voor dat baby’s ineens een stuk minder melk drinken of zelfs de borst of fles volledig weigeren. Bijvoorbeeld als een kindje ziek is geweest of in een sprong zit. Maar het gebeurt soms ook na het starten met vaste voeding. De melkvoedingen zijn super belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Minder melk drinken zorgt bij veel ouders dan ook voor de nodige kopzorgen. Wat kan je doen als de melkinname afneemt na de start met vaste voeding? Kindervoedingscoach Dr. Femke geeft in deze blog verschillende tips.

Drie tips als de melkvoeding afneemt na de start met vaste voeding

Tip 1: bied eerst de melkvoeding aan, daarna vaste voeding.

Als je eerst een melkvoeding aanbiedt, weet je in ieder geval dat je kleintje genoeg ruimte in de buik heeft voor melk. Waarschijnlijk zit je kindje vervolgens minder hongerig aan tafel om de vaste voeding te eten, maar dat geeft niet. Je kindje leert alsnog eetvaardigheden aan, ondanks dat er misschien niks naar binnen gaat.

Tip 2: verminder de inname van vaste voeding.

Dit is misschien moeilijk omdat je kindje hoogstwaarschijnlijk lekker enthousiast met eten aan het experimenteren is. Toch is het belangrijk om de vaste voeding tijdelijk even terug te schroeven. Melk is op dit moment namelijk echt de belangrijkste voedingsbron en moet daarom de focus krijgen.

Tip 3: neem contact op met de huisarts.

Wellicht is er toevallig op hetzelfde moment als het starten met vaste voeding iets anders aan de hand met bijvoorbeeld de mond, keel of amandelen van je kleintje. Ga vooral op je instinct af en raadpleeg (zeker bij twijfel) altijd je huisarts. Neem ook contact op met je huisarts als het niet willen drinken te lang duurt.


Wat kan je beter niet doen?

Wisselen van drinkfles/drinkbeker/merk flesvoeding.

Een andere drinkfles, drinkbeker of een ander merk flesvoeding kan voor sommige baby’s dé oplossing zijn, maar vaak ligt het daar niet. Vooral niet als de melkvoedingen voor de start met vaste voeding gewoon soepel verliepen. Bespaar jezelf dus geld en zet als eerst in op bovenstaande drie tips. Weigert je kleintje al vanaf de geboorte regelmatig de melkvoeding? Dan kan dat op een koemelkallergie duiden. Neem in dat geval zeker even contact op met je huisarts.

Meer vaste voeding geven.

Uit angst dat je kindje anders niks binnen krijgt, wordt soms meer vaste voeding aan baby’s gegeven als zij melkvoedingen weigeren. Naast dat je kindje hierdoor de benodigde voedingsstoffen uit melk niet binnenkrijgt, is dit ook vanwege de spijsvertering van je kleintje geen goed idee. De spijsvertering is daar namelijk vaak nog niet tegenop gewassen, waardoor dit meestal resulteert in ongemak zoals scheetjes, stinkende ontlasting en slecht slapen. Probeer dit dan ook niet te doen.

Stressvol reageren.

Ben jij bij voorbaat al aan het stressen over de vraag of je kindje dit keer wel gaat drinken? Dat zal er hoogstwaarschijnlijk niet voor zorgen dat je kindje daadwerkelijk gaat drinken. Zonde dus van jouw energie, plus wellicht merkt je kindje het ook. Probeer er daarom rustig onder te blijven. Lukt dat niet? Vraag dan gerust om hulp en laat iemand anders je kindje even voeden (ook als dat betekent dat je moet kolven als je borstvoeding geeft).

Mama Deli babyvoeding

Het speciale van de Mama Deli is onder andere dat alles vriesvers is en dat de producten hierdoor tot wel een jaar houdbaar blijven in je vriezer. Lopen de melkvoedingen even niet lekker na het geven van vaste voeding? Dan kan je met Mama Deli dus gerust eventjes wachten totdat de melkvoedingen weer soepel gaan. Daarna tover je gewoon weer eenvoudig een Mama Deli verpakking uit de vriezer! Je koopt Mama Deli babyvoeding hier: babyvoeding kopen.

HEB JIJ MAMA DELI AL GEPROBEERD?

Wij hebben proefboxen met kraakverse maaltijden voor jouw kleintje. Laat jouw kindje kennismaken met onze smaken.
Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen