✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Babyvoeding ontdooien? Geen enkel probleem met deze tips!

Al onze producten worden vriesvers bij jou thuisbezorgd. Om je kleintje een vers en voedzaam hapje te geven, hoef je deze alleen nog maar te ontdooien en eventueel te verwarmen. Babyvoeding ontdooien kan op verschillende manieren. In deze blog legt kindervoedingscoach Dr. Femke je uit hoe! 

1. In de koelkast

Een babyhapje ontdooien in de koelkast is super simpel, maar duurt wel even. Haal daarom de avond van tevoren het ingevroren hapje al uit de vriezer en leg deze in de koelkast. De volgende dag is het hapje dan zeker ontdooid en kan je het eventueel verwarmen en zo aan je kindje geven!

2. In een pan

Ben je vergeten om het hapje voor je kleintje ruim van tevoren in de koelkast te leggen? Geen stress! Onze producten kan je namelijk ook in een pannetje ontdooien. Leg hiervoor het zakje een paar minuten in heet, maar niet kokend, water. Op deze manier zijn onze tussendoortjes, havermoutjes, groentehapjes en maaltijden in mum van tijd ontdooid en als je ze iets langer in het warme water houdt ook nog eens gelijk verwarmd. Kan je kleintje er meteen van smullen! Natuurlijk wel altijd eerst nog even zelf de temperatuur checken. ;-)

3. In de flessenwarmer

Naast de ouderwetse au bain-marie methode, kan je ingevroren babyvoeding ook eenvoudig ontdooien in de flessenwarmer. Plaats hiervoor het zakje in de flessenwarmer en volg vervolgens de gebruiksaanwijzing. In flessenwarmers die werken volgens de principes van een warmwaterbad of een thermische fles wordt de babyvoeding geleidelijk aan verwarmd waardoor het hapje overal dezelfde temperatuur heeft. In een flessenwarmer die werkt op stoom gaat alles wat vlugger. Daarom is het bij deze flessenwarmers extra belangrijk om goed te controleren of het complete hapje voldoende is verwarmd. 

4. In de magnetron

Tot slot kan je onze producten ook ontdooien in de magnetron. Haal hiervoor het product uit de verpakking en ontdooi het hapje ongeveer 2 minuten op 600 watt.  Roer tussendoor het hapje met een schone lepel goed door zodat deze gelijkmatig wordt verwarmd. Nog even de temperatuur controleren en hoppa, tijd voor je kindje om te eten!

Houdbaarheid van ontdooide babyvoeding

Nadat je onze producten hebt ontdooid in de koelkast, kan je deze nog 48 uur in de koelkast bij max. +7°C bewaren. Zodra een ingevroren hapje is ontdooid, kan je deze niet opnieuw invriezen. Ook is het niet verstandig om reeds opgewarmde babyvoeding opnieuw op te warmen. Wil je weten waarom niet? Lees dan onze blog dit is waarom je babyvoeding niet opnieuw moet opwarmen!

Benieuwd geworden naar Mama Deli? Bekijk ons gehele assortiment babyvoeding hier!

Mama Deli proefbox 8 maanden

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen