✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Dit is waarom je babyvoeding niet opnieuw moet opwarmen

Jij hebt met liefde een lekkere maaltijd voor je kleintje gemaakt, maar net vandaag heeft hij geen zin om te eten en houdt hij al na twee hapjes zijn lippen stijf op elkaar. Daar zit je dan met een bordje vol eten. Zonde om weg te gooien denk je. Toch is het niet verstandig om reeds opgewarmde babyvoeding opnieuw op te warmen. In deze blog legt kindervoedingscoach Dr. Femke je uit waarom niet.

Babyvoeding twee keer opwarmen en ziektemakers

Het immuunsysteem van je kindje is nog niet zo goed ontwikkeld als dat van jezelf. Hierdoor is je kleintje veel gevoeliger voor ziektemakers en na het warm maken van een maaltijd kunnen er juist allerlei ziektemakers, zoals bacteriën, in het eten komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de lepel tijdens het roeren of via de vingers van je kindje wanneer hij het eten liever met zijn handen in zijn mondje stopt in plaats van zijn lepeltje te gebruiken. Door vervolgens een dag later dezelfde maaltijd opnieuw te verwarmen, kunnen deze bacteriën zich door temperatuurschommelingen ongewenst vermenigvuldigen waardoor je kindje ziek kan worden. 

Tips om te voorkomen dat je eten moet weggooien

Een ziek kleintje is natuurlijk het laatste wat we willen, maar eten weggooien is ook zonde. Gelukkig hoeft dit ook helemaal niet! Als een volledige Mama Deli maaltijd nog iets te veel is voor jouw kindje, kan je deze namelijk ook in delen verwarmen. Hieronder lees je hoe je dit gemakkelijk kan doen zonder dat de voedselveiligheid in gevaar komt.  

  • Schep met een schone lepel de helft uit het zakje en warm dat eerst op. Sluit de verpakking met het overgebleven eten daarna goed af en zet deze direct terug in de koelkast. Als je kleintje de eerste helft smakelijk opeet, kun je de rest van de maaltijd ook opwarmen. Zo niet, dan kan je de tweede helft nog 48 uur bewaren in de koelkast bij max. +7°C en later aan je kleintje geven.
  • Ook is het mogelijk om de Mama Deli maaltijden te breken in bevroren toestand. Leg vervolgens een deel gelijk terug in de vriezer en verwarm het andere deel om aan je kleintje te geven. Wil je meer informatie over het opwarmen van babyvoeding? Lees dan ook onze blog babyvoeding opwarmen, do's & don'ts!

Zo kan je samen met je kleintje optimaal én veilig genieten van Mama Deli! Je vindt de Mama Deli producten hier: babyvoeding kopen

Mama Deli proefbox 8 maanden

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen