✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Babyvoeding opwarmen, do’s & don’ts!

Wil je de Mama Deli maaltijd van je kleintje opwarmen, maar weet je niet precies hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen we alle do’s & don’ts voor babyvoeding opwarmen.

Waarom babyvoeding opwarmen?

Babyvoeding hoef je in principe niet op te warmen, maar verwarmd eten kan wel lekkerder zijn voor de smaakbeleving van je kleintje. Daarom zetten we hieronder de do’s en don'ts voor het opwarmen van babyvoeding voor je op een rijtje.

DO’S:

 • Ontdooien: laat de Mama Deli maaltijd eerst ontdooien in de koelkast. Je kunt de maaltijd hiervoor het beste de avond van tevoren al uit de vriezer halen en in de koelkast leggen. Wil je meer lezen over het ontdooien van onze maaltijden? Bekijk dan deze blog: Babyvoeding ontdooien? Geen enkel probleem met deze tips!
 • Verwarmen: verwarm vervolgens de Mama Deli babyvoeding in een pan, met een flessenwarmer of in de magnetron.
  • In een pan: laat de maaltijd dicht in de verpakking zitten. Leg of zet de verpakking in een pan met heet (niet kokend) water. Laat de maaltijd zo geleidelijk warm worden. Daarna kun je het eten uit de verpakking halen en serveren op een bordje.

  • Flessenwarmer: plaats het zakje in de flessenwarmer en volg vervolgens de gebruiksaanwijzing van de flessenwarmer om hem aan te zetten en de verwarmtijd te bepalen. Is het eten warm? Dan kun je de maaltijd uit de verpakking halen en serveren op een bordje.

  • Magnetron: haal de maaltijd uit de verpakking en leg het op een hittebestendig bordje. Verwarm de maaltijd vervolgens in de magnetron voor circa 30 seconden op 600 Watt.
 • Doorroeren: roer de maaltijd van je kleintje altijd even goed door na het opwarmen. Zo wordt het evenredig warm!
 • Voorproeven: proef zelf de maaltijd voordat je deze aan je kleintje geeft. Zo weet je zeker dat het eten niet te warm of nog te koud is. Als je niet wilt proeven, kun je ook het hapje tegen je lippen houden om de warmte te bepalen.

DONT’S:

 • Opnieuw verwarmen: verwarm dezelfde Mama Deli maaltijd nooit meerdere keren. Als je dit wel doet, kunnen er namelijk allerlei ziektemakers in het eten komen. Benieuwd hoe dit precies zit? Je leest er meer over in deze blog: Dit is waarom je babyvoeding niet opnieuw moet opwarmen.
 • Te heet eten geven: dit klinkt natuurlijk logisch, maar aan te heet eten kan je kindje zich verbranden en dat wil je echt niet! Laat de maaltijd daarom altijd voldoende afkoelen, voordat je deze aan je kindje geeft.

Gelijk de maaltijden van Mama Deli in huis halen zodat je het opwarmen in de praktijk kunt toepassen? 😉  Bestellen kan hier: Mama Deli babyvoeding kopen.

 

HEB JIJ MAMA DELI AL GEPROBEERD?

Wij hebben proefboxen met kraakverse maaltijden voor jouw kleintje. Laat jouw kindje kennismaken met onze smaken.
Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen