✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Havermout voor je baby

Havermout is zeer populair en dat is niet voor niks. Het is namelijk (per 100 g) een bron van vezels, kalium, fosfor, magnesium, ijzer, koper, zink en B11. Een echte krachtpatser dus! Ook kan je met havermout alle kanten op: van pap tot overnight oats en van paneermeel tot lekkere baksels zoals bananenbrood. Oftewel, havermout is een zeer veelzijdig ingrediënt met een hoge voedingswaarde! Dat is precies de reden waarom Mama Deli ook graag havermout aan de allerkleinsten geeft, in de vorm van havermoutjes. Wil jij weten hoe en wanneer je de havermoutjes van Mama Deli aan je kindje kan geven? In deze blog legt kindervoedingscoach Dr. Femke het je uit!

Havermoutjes van Mama Deli

Is jouw kindje 8 maanden of ouder én eet hij zonder problemen de 6+ maanden combinatiesmaken? Dan kan je Mama Deli havermoutjes gaan geven. Deze havermoutjes zijn er in vijf verschillende smaken:

  • Havermout, mango & kokos
  • Havermout, perzik & passievrucht
  • Havermout, meloen & ananas
  • Havermout, banaan & peer
  • Havermout, aardbei & appel

Naast deze ingrediënten bevatten de havermoutjes alleen  water en een vleugje olijf- of kokosolie. Niets meer en niets minder! Maar hoe passen de Mama Deli havermoutjes nu precies in het dagmenu van je kleintje? Er zijn verschillende opties!
Mama Deli havermoutjes box 8 maanden

Havermoutjes opnemen in het dagmenu van je kleintje

Je kan de Mama Deli havermoutjes gebruiken als:

  • Ontbijt
  • Tussendoortje
  • Lunch

Dit klinkt misschien een beetje gek, want hoe kan een tussendoortje nou ook geschikt zijn als ontbijt?! Dat zit zo:

De eetbehoefte van je kindje kan (net als dat van jezelf) erg fluctueren. Stel je kindje komt ’s nachts nog regelmatig voor een voeding, dan zal je kleintje waarschijnlijk minder trek hebben de volgende ochtend ten opzichte van een kindje dat de hele nacht heeft doorgeslapen. Het is dus vooral belangrijk om iedere keer weer goed naar de behoefte van je kleintje te kijken. Heeft hij goed geslapen? Heeft hij de avond ervoor goed gegeten? Zit hij in een groeispurt? Dit zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op hoeveel je kindje wilt eten en of een havermoutje voldoende is als ontbijt of dat het beter als tussendoortje ingezet kan worden.

Omdat havermout een (pseudo)graan is, kan je de Mama Deli havermoutjes het beste geven ter vervanging van een boterham of cracker. Het vervangt dus geen fruitmoment, ondanks dat er wel lekker wat fruit in de havermoutjes zit.

Hoe het dagmenu van je kleintje met een Mama Deli havermoutje er precies uit kan zien, lees je in onze voedingsschema’s. Voor iedere maand heeft Dr. Femke een apart schema opgesteld, toegespitst op de behoeften van je kleintje op dat moment.

Mama Deli babyvoeding

Wil jij de Mama Deli havermoutjes ook graag aan je kleintje geven? Dan kan je een Mama Deli 8+ of 12+ maanden Proefbox kopen waar 2 smaken havermoutjes in zitten, of je kan een Havermoutjes Box of Tussendoortjes & Havermoutjes Box bestellen waar maar liefst alle 5 de smaken in zitten. Alle opties vind je overzichtelijk hier: babyvoeding kopen. Veel eetplezier!

Referenties

1 RIVM (2023). Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO). Geraadpleegd op 11 juli 2023, van https://nevo-online.rivm.nl/.

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen