✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Waarom babyvoeding stomen?

Warme babyvoeding kan je op verschillende manieren klaarmaken. Denk aan bereiding in de oven of in een pan met kokend water. Maar wist je dat babyvoeding stomen de beste manier is om babyvoeding klaar te maken? Kindervoedingscoach Dr. Femke legt je hieronder uit waarom!

Babyvoeding stomen voor optimale voedingswaarden en smaak

Er zijn twee redenen waarom je babyvoeding het beste kunt stomen:

 1. In vergelijking met andere bereidingsmethoden (zoals koken en garen in de oven) behoud je met het stomen van babyvoeding de hoogste kwaliteit aan vitamines en mineralen1,2.
 2. Met het stomen van babyvoeding behoud je het beste de smaak3!

Beide voordelen zijn heel belangrijk voor je opgroeiende kleintje. Met vitamines en mineralen kan het lichaam van je kindje zich namelijk goed ontwikkelen. En door het behouden van smaak, leert je kleintje de pure smaken van ingrediënten te eten en waarderen.

Maar hoe stoom je babyvoeding dan precies? 

Het stomen van babyvoeding kun je op verschillende manieren doen:

 • Met een stoomoven
 • Met een stoomapparaat
 • Met een stoompan op het fornuis

Voor het gebruik van een stoomoven of -apparaat kun je het beste de meegeleverde gebruiksaanwijzing lezen. Heb je geen stoomoven of -apparaat in huis? Geen paniek! Babyvoeding stomen met behulp van het fornuis is helemaal niet moeilijk. Hieronder leggen we je uit hoe je dit doet.

Stomen van babyvoeding op een fornuis:

Je hebt nodig: een pan, stoompan (= pan met gaten) en een deksel.

 1. Vul de pan met een laagje water.
 2. Plaats de stoompan boven op de pan met water en zorg dat de pannen goed op elkaar aansluiten.
 3. Vul de stoompan met gesneden groenten.
 4. Plaats de deksel op de stoompan en zet het vuur aan.
 5. Het water wordt nu langzaam aan de kook gebracht. De dampen die hierbij vrijkomen zorgen ervoor dat de groenten langzaam garen. Komt er damp onder de deksel vandaan? Dan kun je het vuur zachter zetten.
 6. Stoom de groenten in de juiste tijd gaar. Niet iedere groente hoeft even lang gestoomd te worden. De tijd is afhankelijk van de groente en de grootte waarin je de groente hebt gesneden. Broccoli is bijvoorbeeld al in 4 à 5 minuten beetgaar, maar het stomen van pompoen duurt vaak een paar minuutjes langer.
 7. Pureer of prak de gestoomde groenten fijn en serveer het op een bordje, samen met een lepeltje. Als het voldoende afgekoeld is, kan je kleintje er (met jouw hulp) lekker van smullen!

Gestoomde babyvoeding van Mama Deli

Het doel van Mama Deli is ieder kindje een goede start te geven. Mama Deli stoomt dan ook al haar groentes. Wil je weten welke producten Mama Deli allemaal heeft? Bekijk hier het aanbod: babyvoeding kopen.
Mama Deli proefbox 8 maanden

Referenties:

¹ Yuan, G., Sun, B., Yuan, J. & Wang, Q. (2009). Effects of different cooking methods on health-promoting compounds of broccoli. Journal of Zhejiang University Sciene B, 10(580).

² Fabbri, A.D.T. & Crosby, G.A. (2016). A review of the impact of preparation and cooking on the nutrtional quality of vegetables and legumes. International Journal of Gastronomy and Food Science, 3, 2-11.

³ Poelman, A.A.M., Delahunty, C.M. & De Graaf, C. (2013). Cooking time but not cooking methods affects children’s acceptance of brassica vegetables. Food Quality and Preference, 28(2), 441-448.

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen