✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Advies bij etiketten lezen: waar let je op bij kinderijsjes?

Een strakblauwe hemel, langere dagen en warme temperaturen. De zomer komt eraan! Dat betekent dat het weer tijd is voor heerlijk verkoelende ijsjes! Maar welk ijsje geef je aan je kindje? In deze blog geeft kindervoedingscoach Dr. Femke advies bij etiketten lezen: waar let je op bij kinderijsjes?

Waar let je op bij kinderijsjes?

Het allerbelangrijkste bij kinderijsjes is dat de ingrediënten zo puur en natuurlijk mogelijk zijn. Alle voedingsstoffen die kinderen binnen krijgen, hebben zij namelijk hard nodig om te groeien en ontwikkelen. Zonde dus als er ingrediënten tussen zitten waar opgroeiende kinderen niet zo veel mee kunnen, zoals kunstmatige kleurstoffen, aroma’s, toegevoegd suiker en stabilisatoren. Maar hoe kom je er achter wat er allemaal in een ijsje zit? Dat staat gelukkig op het etiket!

Etiketten van ijsjes lezen

Door etiketten te lezen, kom je erachter welke ingrediënten er in een ijsje zitten. Het etiket vind je vaak achterop de verpakking. Vooral de ingrediëntenlijst is bij ijsjes interessant om te lezen. In de ingrediëntenlijst staan uiteraard de ingrediënten die in de ijsjes zitten. Hierdoor kan je zien of het ijsje alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaat, zoals water en gepureerd fruit, of dat het ook toevoegingen bevat zoals aroma’s en kunstmatige kleurstoffen. Maar de ingrediëntenlijst zegt nog meer: het ingrediënt met het hoogste aandeel in het product staat namelijk altijd als eerste genoemd; het ingrediënt dat het minst gebruikt wordt als laatste. Dus stel dat het eerste of tweede ingrediënt in de lijst suiker, glucose-fructosestroop of fruitconcentraat is, dan weet je dus dat het ijsje vooral uit suiker bestaat. Deze ijsjes geef je liever niet aan je kleintje, omdat in deze ijsjes vrijwel geen voedingswaarde zit en kinderen hebben juist heel veel voedingswaarde nodig om goed te kunnen ontwikkelen.
 

Mama Deli babyvoeding

Mama Deli heeft leuk nieuws: vanaf nu hebben we in samenwerking met Woezel & Pip ook kinderijsjes in het assortiment! Deze super lekkere ijsjes vormen een unieke keuze in de vriezer, ze bestaan namelijk uit groente en fruit! Dat vind je nergens anders in Nederland! En nu zijn er dus maar liefst drie verschillende varianten:

  • Wortel & peer (ingrediënten: 49% wortel, 49% peer en 2% water).
  • Rode biet & aardbei (ingrediënten: 45% rode biet, 40% aardbei en 15% water).
  • Pompoen & mango (ingrediënten: 50% pompoen en 50% mango).

De ijsjes zijn 45 gram per stuk, een ideaal formaat dus voor kinderen. Verder bevatten ze geen toegevoegd suiker, glucose-fructosestroop of fruitconcentraten (dat ook een vorm van suiker is). De lekkere smaak is dus puur van de gebruikte groente- en fruitsoorten! Deze zijn slechts gepureerd, zodat alle voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden blijven. Je kan dan ook gerust stellen dat de ijsjes van Mama Deli minstens 50% minder suiker bevatten dan de meeste andere ijsjes. Zin om ze te proeven? Je koopt de ijsjes hier: Woezel & Pip ijsjes kopen.

Woezel & Pip IJsjes Boxen

Wij hebben een kleine Woezel & Pip IJsjes Box met 5 pompoen & mango ijsjes, 5 rode biet & aardbei ijsjes en 5 wortel & peer ijsjes. Daarnaast kan je ook een grote Woezel & Pip IJsjes Box bestellen met 60 ijsjes! Welke is jouw favoriet?

Mama-Deli-Woezel-en-Pip-IJsjes-Box-Klein

 

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen