✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ 100% plantaardig

Jet van Nieuwkerk haar keukenverhalen: van Frenkie's eerste hapjes tot Tjokvol Groentesauzen!

“Ik wil makkelijk, voedzaam en vers voor mijn Frenkie. Dan zijn er twee opties: ik kook het zelf óf ik laat het aan Mama Deli over.”
Jet van Nieuwkerk Mama Deli sauzen

Frenkie's eerste hapjes

Ik kon niet wachten tot het moment dat ik mijn zoon Frenkie zijn eerste echte hapje mocht geven. Stipt op de dag dat hij vier maanden oud was en hij volgens de boekjes toe was aan ‘het eerste vaste voedsel’ stond ik in de keuken pompoen te koken en te pureren. Mijn eigen moeder was zelfs naar ons toe gefietst voor ‘het moment’. Daar zat ie, in zijn kuipstoeltje op de Tripp Trapp met een slab om en met trappelende beentjes. Mijn moeder gaf de eerste hap, ik filmde. Iedereen die het filmpje heeft gekregen (minstens twintig mensen) zag een ontevreden, zelfs boze baby met een gezichtsuitdrukking die zei: hoe durven jullie mij dit voor te schotelen? Die avond klaagde ik tegen mijn vriend: ‘Zal je net zien, heb juist ik een moeilijker eter.’

De weken daarop ging het al niet veel beter en vond ik mezelf op mijn knieën de toefjes gortdroge aardappelpuree of geprakte pompoen van de kinderstoel en de grond te schrapen. En toen dacht ik ineens: dat is het! Gortdroog. Ik nam er zelf een hap van en dacht: ‘Man, je hebt gelijk, hier is geen bal aan!’ 

Zelf de keuken in

Daarna ben ik woest in de keuken gaan staan koken, draaien, hakken en stampen. Broccoli, bloemkool met een beetje kokosmelk, rode kool met een zacht appeltje erdoorheen... Ik gebruikte steevast olijfolie om het hapje smeuïger te maken. Ik pureerde basilicum door de avocado, munt door de doperwten én ik gebruikte soms gewoon een klein, kleín beetje nootmuskaat voor een funky smaak. Mijn regel werd: als ik het zelf niet te pruimen vind, hoe kan ik dan van Frenkie verwachten dat hij het met smaak zal opeten? Het was homemade óf Mama Deli, het enige merk dat serieus lekkere hapjes maakt en mijn regel waarmaakt.

Tjokvol Groentesauzen

Inmiddels is Frenkie drie jaar en is hij een lekker etertje. Op lange werkdagen neem ik een zelfgemaakte saus uit de vriezer, want er is gewoon niet altijd zin, tijd en mood om uitgebreid te staan koken. De saus doe ik over pasta, rijst of aardappelen. Supermakkelijk, vers en voedzaam; precies hoe ik het wil. En toen plots rinkelde er een belletje in mijn hoofd. Ik wil het andere ouders ook makkelijker maken en écht goede sauzen op de markt brengen die dan als een geschenk, na een heel drukke werkdag op dinsdagavond, in de vriezer liggen.

Ik heb drie sauzen ontwikkeld in mijn eigen keuken. Ja echt, de pannetjes hebben op het vuur staan pruttelen en ik ben met acht Tupperwarebakjes in mijn rietenmand op ‘auditie’ gegaan bij Mama Deli. We hebben meerdere keren geproefd en herontwikkeld totdat we allemaal tevreden waren met de drie Tjokvol Groentesauzen. Vers gemaakt, direct ingevroren en tjokvol groenten. Voor over de pasta, aardappelen of rijst. Zo heb je meer tijd over om voor te lezen of het speelgoed op te ruimen. Uuh, ik bedoel natuurlijk: meer tijd over voor jezelf!  

Groente Saus Kind

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen