✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ Gratis verzending v.a. € 70,-

3 tips voor de overgang naar 8+ maanden maaltijden

Eet jouw kleintje smakelijk onze 4+ maanden maaltijden op, maar heeft hij moeite met de 8+ maanden maaltijden? Dat is helemaal niet gek! Net als bij de oefenhapjes moet je kindje namelijk ook wennen aan de nieuwe smaken en structuur van deze maaltijden. Om de overgang naar 8+ maanden maaltijden soepeler te laten verlopen, geven wij hieronder drie tips. Blijft het wel zo gezellig aan tafel! 

Tip 1: prak de maaltijd in het begin nog wat extra fijn

De 8+ maanden maaltijden van Mama Deli zijn niet meer volledig gepureerd, maar grof gemalen. Hoewel dit de structuur is die wordt geadviseerd voor kindjes vanaf 8 maanden, heeft je kleintje ook tijd nodig om hieraan te wennen. Je kan daarom in het begin de maaltijden nog wat extra fijnprakken, zodat je kindje langzaam kan wennen aan grovere stukjes voedsel. Prak de maaltijden vervolgens steeds wat minder fijn totdat je kleintje moeiteloos geniet van ieder hapje! 

Tip 2: voeg wat vocht toe aan de maaltijd om deze smeuïger te maken

Vindt jouw kleintje de maaltijden nog wat droog? Dan kun je deze heel eenvoudig zelf wat smeuïger maken door een beetje vocht toe te voegen. Doe bijvoorbeeld wat kookvocht, water of een theelepeltje olijfolie bij de maaltijd. Je zult zien dat je kleintje de grovere structuur sneller accepteert en met plezier eet! Olijfolie kan wat prikkelend voor de darmen werken, dus kijk eerst goed hoe je kindje reageert. Als het goed gaat krijgt je kleintje zo gelijk mooi omega-9 vetzuren binnen en vitamine E¹!

Tip 3: herhalen, herhalen, herhalen

Voor je kindje is een maaltijd met een nieuwe smaak en een grovere structuur hartstikke spannend: weer iets nieuws om te leren! Geef je kleintje daarom de tijd om rustig te wennen. Herhaling is hierbij erg belangrijk. Door de maaltijden herhaaldelijk te blijven aanbieden, went je kleintje vanzelf aan de nieuwe smaken en grovere structuur. Soms zal je kleintje iets wel 10 tot 15 keer moeten proeven voordat hij aan de smaak gewend is². Dat betekent trouwens niet dat hij de smaak dan ook gelijk superlekker vindt. Daarvoor is nog meer herhaling belangrijk (zie hiervoor ook de blog Mijn kind wil niet eten, wat nu?!). 

Onthoud tot slot dat ieder kindje in zijn eigen tempo went aan vaste voeding. Maak je daarom geen zorgen als je kleintje wat eerder of juist later toe is aan onze 8+ maanden maaltijden. Kijk vooral goed naar de behoeftes van jouw kleine en vertrouw op jezelf. 

Referenties

¹ Gottenbos, N. (2018). De poepdokter junior. Splint Media B.V.

² Scaglioni, S., De Cosmi, V. Ciappolino, V., Parazzini, F., Brambilla, P., & Agostoni, C. (2018). Factors influencing children’s eating behaviours. Nutrients, 10(6), 706.

 

Heb jij Mama Deli al geprobeerd?

Wij hebben proefboxen met kraakverse maaltijden voor jouw kleintje. Laat jouw kindje kennismaken met onze smaken.
Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Jij bent onze Valentijn!

Vandaag 14% korting met code: LOVE14

Bekijk de locaties

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen