✓ 100% vriesvers ✓ 100% gemak ✓ Gratis verzending v.a. € 60,-

4 tips voor de overgang naar 8+ maanden maaltijden

4 tips voor de overgang naar 8+ maanden maaltijden

Eet jouw kleintje smakelijk onze 4+ maanden maaltijden op, maar heeft hij moeite met de 8+ maanden maaltijden? Dat is helemaal niet gek! Net als bij de oefenhapjes moet je kindje namelijk ook wennen aan de nieuwe smaken en structuur van deze maaltijden. Om de overgang naar 8+ maanden maaltijden soepeler te laten verlopen, geven wij hieronder vier tips. Blijft het wel zo gezellig aan tafel! 

Tip 1: prak de maaltijd in het begin nog wat extra fijn
De 8+ maanden maaltijden van Mama Deli zijn niet meer volledig gepureerd, maar grof gemalen. Hoewel dit de structuur is die wordt geadviseerd voor kindjes vanaf 8 maanden, heeft je kleintje ook tijd nodig om hieraan te wennen. Je kan daarom in het begin de maaltijden nog wat extra fijnprakken, zodat je kindje langzaam kan wennen aan grovere stukjes voedsel. Prak de maaltijden vervolgens steeds wat minder fijn totdat je kleintje moeiteloos geniet van ieder hapje! 

Tip 2: voeg wat vocht toe aan de maaltijd om deze smeuïger te maken
Vindt jouw kleintje de maaltijden nog wat droog? Dan kun je deze heel eenvoudig zelf wat smeuïger maken door een beetje vocht toe te voegen. Doe bijvoorbeeld wat kookvocht, water of een lepeltje olijf- of zonnebloemolie bij de maaltijd. Je zult zien dat je kleintje de grovere structuur sneller accepteert en met plezier eet! 

Tip 3: geef je kindje vanaf 6 à 7 maanden stukjes brood
Door je kindje vanaf 6 à 7 maanden stukjes brood te geven, ontwikkelt hij zijn mondspieren en -motoriek. Hierdoor gaat het eten van grover gemalen maaltijden vanaf 8 maanden ook een stuk beter, omdat je kindje al geoefend heeft met kauwen. Ga in het begin voor lichtbruin brood zonder pitten of zaden met ongeveer 4,5 gram vezels per 100 gram. Zo kunnen de darmen van je kindje rustig wennen aan vezels in de voeding. Gaat dat goed? Stap dan geleidelijk over op volkorenbrood. Ook is het verstandig om in het begin kleine stukjes brood zonder korst te geven zodat je kleintje eerst kan wennen aan de nieuwe structuur. Wel kun je de broodkorst los aanbieden om op te sabbelen. Gaan de kleine broodstukjes er goed in? Dan kun je de stukjes iets groter maken en op den duur kun je ook de broodkorst er gewoon lekker aan laten zitten.

Tip 4: herhalen, herhalen, herhalen
Voor je kindje is een maaltijd met een nieuwe smaak en een grovere structuur hartstikke spannend: weer iets nieuws om te leren! Geef je kleintje daarom de tijd om rustig te wennen. Herhaling is hierbij erg belangrijk. Door de maaltijden herhaaldelijk te blijven aanbieden, went je kleintje vanzelf aan de nieuwe smaken en grovere structuur. Het gaat erom dat je kindje de maaltijd steeds weer even proeft: één hapje is in principe al voldoende (zorg dan wel dat je iets alternatiefs erna aanbiedt)! Soms zal je kleintje iets wel 10 tot 15 keer moeten proeven voordat hij aan de smaak gewend is. Dat betekent trouwens niet dat hij de smaak dan ook gelijk superlekker vindt. Kinderen ontwikkelen namelijk op jonge leeftijd al persoonlijke smaakvoorkeuren. 

Onthoud tot slot dat ieder kindje in zijn eigen tempo went aan vaste voeding. Maak je daarom geen zorgen als je kleintje wat eerder of juist later toe is aan onze 8+ maanden maaltijden. Kijk vooral goed naar de behoeftes van jouw kleine en vertrouw op jezelf.

 

Oudere berichten
Nieuwere berichten
Sluit

Levering tijdens Hemelvaart

Tijdens Hemelvaart hebben we aangepaste leveringen.

Meer info

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Zoek

Toegevoegd aan winkelwagen